Strona Główna Dietetyk Oferta Wizyta Cennik Kontakt



mgr inż. Magdalena Golińczak
założycielka i właścicielka "Prodiet"

Absolwentka:

  • Uniwersytet Przyrodniczy im. A. Cieszkowskiego w Poznaniu,
    Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, specjalność Dietetyka
  • Akademia Wychowania Fizycznego im. J. Śniadeckiego w Gdańsku,
    Studia podyplomowe na kierunku Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie

  • Uniwersytet Zielonogórski, Wydział Nauki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu.
    Studia podyplomowe na kierunku: Kwalifikacje pedagogiczne
  • Uniwersytet Przyrodniczy im. A. Cieszkowskiego w Poznaniu,
    Studia podyplomowe na kierunku „Zioła w profilaktyce i terapii”

Pracę inżynierską pt. „Opracowanie standardów postępowania w poradni dietetycznej dla pacjentów z wybranymi
schorzeniami metabolicznymi”
poświęciłam tematyce chorób cywilizacyjnych powstających na tle żywieniowym,
takich jak: otyłość, zaburzenia odżywiania się (anoreksja i bulimia psychiczna).

W pracy magisterskiej pt. „Ocena i porównanie potencjału antyoksydacyjnego w diecie matek i córek” skupiłam się
na określeniu wpływu współczesnej diety i trybu życia na częstotliwość występowania chorób nowotworowych.

Praca podyplomowa pt. „Wpływ krótkotrwałej diety niskokalorycznej, wspomaganej treningiem prozdrowotnym
na wskaźniki antropometryczne i komponenty składu ciała”

Praca podyplomowa pt. „Rola edukacji żywieniowej w profilaktyce i leczeniu otyłości dzieci i młodzieży”

Stale wzbogacam i aktualizuję wiedzę, uczestnicząc w kursach, szkoleniach i konferencjach naukowych dotyczących
problematyki otyłości i innych chorób dietozależnych.