Absolwentka:
- Uniwersytet
Przyrodniczy im. A. Cieszkowskiego w Poznaniu,
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu,
specjalność Dietetyka
- Akademia
Wychowania Fizycznego im. J. Śniadeckiego w
Gdańsku,
Studia podyplomowe na kierunku Żywienie i
wspomaganie dietetyczne w sporcie
-
Uniwersytet Zielonogórski, Wydział Nauki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu.
Studia podyplomowe na kierunku: Kwalifikacje pedagogiczne
- Uniwersytet
Przyrodniczy im. A. Cieszkowskiego w Poznaniu,
Studia podyplomowe na kierunku „Zioła w profilaktyce i terapii”
Pracę inżynierską pt.
„Opracowanie standardów postępowania w poradni
dietetycznej dla pacjentów z wybranymi
schorzeniami metabolicznymi” poświęciłam
tematyce chorób cywilizacyjnych powstających na tle
żywieniowym,
takich jak: otyłość, zaburzenia odżywiania się (anoreksja
i bulimia psychiczna).
W pracy magisterskiej pt.
„Ocena i porównanie potencjału
antyoksydacyjnego w diecie matek i córek” skupiłam
się
na określeniu wpływu współczesnej diety i trybu
życia na częstotliwość występowania chorób
nowotworowych.
Praca podyplomowa pt.
„Wpływ krótkotrwałej diety niskokalorycznej, wspomaganej treningiem prozdrowotnym
na wskaźniki antropometryczne i komponenty składu ciała”
Praca podyplomowa pt.
„Rola edukacji żywieniowej w profilaktyce i leczeniu otyłości dzieci i młodzieży”
Stale wzbogacam i
aktualizuję wiedzę, uczestnicząc w kursach,
szkoleniach i konferencjach naukowych dotyczących
problematyki otyłości i innych chorób
dietozależnych.